ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ДКТ ДДТУ

17-19 листопада 2016 року куратор волонтерського руху ДКТ ДДТУ  Пасічник О.М. разом з куратором  студентського парламенту Яльницькою  Г.Ю.  та студентами групи ВХП – 15 – 2/9 Пашко Н., Мельник Ю., Горбонос А., Плітинець К., Корольченко Ю. прийняли участь в освітньому  тренінгу «Школа волонтерів 2016»,  який був організований та проведений Всеукраїнською громадською організацією «ПОРУЧ» за підтримки німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у Дніпрі у Студентському просторі взаємодії «NUMO».

1

Тренерами проекту виступили співзасновники та експерти ВГО «ПОРУЧ», більшість з яких  – це  кандидати та доктори наук, доценти, професори провідних ВНЗ України, що мають  багаторічний досвід волонтерської діяльності.

2

 

3

 

4

Пасічник О.М. та Яльницька Г.Ю. зі студентами – волонтерами технікуму приймали активну участь у різноманітних заходах проекту, серед яких були лекції-презентації, вікторини, квести, групові дискусії, командні та  активізаційні вправи, симуляційні та ділові ігри та ін., основна мета яких –   формування вміння приймати виважені рішення, швидко орієнтуватись в реальних життєвих ситуаціях, відпрацювання навичок аргументації та контраргументації, проведення переговорів для вирішення конфліктних ситуацій, формування навичок моделювання проекту та ін.

5

 

6

 

7

 

8

Також студенти – волонтери технікуму приєдналися  до запропонованої Управлінням молоді і спорту Дніпропетровської ОДА та ВГО “ПОРУЧ” акції «Крила янгола», присвяченої вшануванню дітей, життя яких забрав голодомор 1932-1933 років. В рамках цієї акції було запропоновано  виготовити паперових янголів й  розмістити їх на деревах біля навчального закладу 25 – 26 листопада 2016 року.

По закінченню тренінгу студенти – волонтери  комерційного технікуму та їх куратори отримали футболки, ручки та  блокноти з логотипом ВГО «ПОРУЧ», навчальні посібники «Школа волонтерів», а, головне – позитивні враження, нових друзів, безліч цікавої та важливої інформації, віру у власні сили, бажання діяти й творити добрі та  корисні справи.