ЗВІТ

ПРО ПРОВЕДЕННЯ  ТИЖНЯ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ВИРОБНИЦТВО ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ»

З 17.02 ПО 24.02.2017р

Тиждень циклової комісії технологічних дисциплін проходить як яскраве професійне свято для студентів не тільки технологічного відділення,  але ж і для студентів інших груп комерційного технікуму.

Один з перших заходів  цього тижня  17.02.2017р. було проведене заняття-конференція з дисципліни «Санітарія та гігієна» під керівництвом викладача Сотник В.О. у групі ВХП-14-1/9 на тему «Безпечна харчова продукція, вимоги законодавства, стандартів, клієнтів».  Проведений захід дійсно відчинив перед студентами   усі таєниці безпечності харчових продуктів. Захід пройшов у  сучасній, пізнавальній атмосфері.

Дуже професійно, цікаво, 20.02.2017р.  зі смаком  колориту української кухні  був проведений  кулінарний ярмарок під назвою «Вернісаж млинців» до свята Масляної 2017р. Відповідальна група ВХП-15-1/кр під керівництвом куратора  Куропятник О.В.,   приготували в асортименті  млинці. Студенти на цьому ярмарку показали  свій професійний рівень  приготування  млинців  і залишили теплий, добрий настрій в національному українському стилі.

Вперше   неповторно  20.02.201  була  проведена інтелектуальна гра-квест під назвою «Рататуй», під керівництвом відповідальних  викладачів   Жуковської  І.О.,  Татаренкової Ю.В. Учасниками цього заходу були студенти І курсу групи  ВХП — 16-1\9; які  показали свій  високий інтелектуальний рівень знань. Метою проведення  квесту  було те, щоб у прозорій, чесній боротьбі довести   вболівальникам свою високу студентську  інтелектуальність, здатність проявляти свій  професійний рівень знань,  твердий характер  та здатність перемогти.

Переможцями інтелектуальної вікторини стали студенти груп ВХП-16-1/9

Надзвичайно сучасно, цікаво була проведена  21.02.2017р.  розважальна інтелектуальна вікторина під назвою «Хто зверху?».  Учасниками вікторини стала група ВХП-14-1/9 під керівництвом викладачів Вільхової О.Л. та Жуковської І.О. Метою проведення цього заходу було навчити студентів працювати у команді. Особливістю та неповторністю вікторини було те, що учасники були поділені на окремі команди дівчат та хлопців, що і підвищило інтерес та зацікавленість присутніх гостей та вболівальників.

22.02.2017р. був проведений І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Виробництво харчової продукції»  під керівництвом викладача Куропятник О.В.  Метою цього заходу було виявлення обдарованої студентської молоді,  підготовки фахівців, активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, а також визначення переможців І етапу студентської олімпіади. Для того, щоб продовжити участь у ІІ етапі обласної  олімпіади у місті Кривій ріг.  Учасники олімпіади  у кількості 4 чоловік – студенти  ІІІ курсу групи ВХП-14-1/9,  проходили різні рівні завдань  олімпіади, які були розроблені  приблизно до завдань  2-го етапу обласної олімпіади і так  в прозорій боротьбі  визначились  переможці  олімпіади: .

Студенти такі як:

  • 1 місце — Черненко Д.О.,
  • 2 місце —  Кондрашенкова А.,
  • 3 місце – Сорокова К.В., 
  • 4 місце – Рябенко К.І.

Вони відзначені грамотами та подяками.

Яскраві нотки українського колориту залишив 22.02.2017р.  проведений конкурс професійної майстерності «Пан Вареник» в якому брала участь група ВХП – 15-1/9 під керівництвом майстра виробничого навчання Кравчук О.М. Метою цього  конкурсу було те, щоб показати свої практичні навики у різноманітній ліпці вареників, приготування та оформлення вареників. Конкурс проводився у  прозорій, теплій атмосфері перемогли найкращі.  Студенти дізналися дуже багато цікавого та повчального для своєї майбутньої професії. Захід проведений на високому професійному рівні.

Традиційно яскраво, весело, змістовно 24.02.2017 був проведений професійний розважальний кулінарний конкурс  «Кулінарний тімбілдинг» між двома групами ІІІ курсу ВХП-14-1/9; ВХП-15-1/кр, відповідальний керівник  Куропятник О.В. Метою цього конкурсу є те, щоб привити любов студентів  до обраної професії.На кулінарному тімбілдингу були показані професійні навички студентів у вигляді конкурсів:  чищення  та визначення довжини очищеної шкірки картоплі , різноманітність вирізання фігурно огірка та інше. Студенти учасники підкорили студентів молодших курсів у конкурсах по номінаціям,  а саме  різноманітної нарізки овочів, визначення назви сировини на запах, визначення кухарського інвентарю та збирання м’ясорубки на осліп, виготовлені та художньому оформлені салатів. В свою чергу студенти, які підтримували учасників конкурсу допомагали улюбленій команді додатковими балами,  відповідаючи на питання, загадки, прислів’я  професійної тематики. Дуже активний підхід студентів усіх задіяних груп сприяли успіху проведення заходу.

Переможниками конкурсу стали студенти групи ВХП-14-1/9;  Ануфрієнко В., Бурда В.

Студентів,  присутніх на конкурсі, не залишив байдужим захід майстер-клас з  оформлення кондитерського виробу,  від викладача  Куропятник О.В  . Це була цікава, пізнавальна, наповнена оптимізмом зустріч. Студенти отримали позитивне враження від цього заходу та заряд оптимізму на майбутнє. Першокурсники переконалися, що професія кухаря може стати високим мистецтвом. Підводячи підсумки проведення тижня спеціальності,  можна відмітити, що всі  заходи були направлені на підвищення рівня професійної майстерності, престижу професії,  розвитку творчого потенціалу, вдосконалення навчально — виховної роботи в технікумі .   Хотілось висловити  щиру вдячність усім колегам циклової комісії, які взяли активну участь у організації та проведені тижня циклової комісії технологічних дисциплін.

Голова  циклової комісії.                             Куропятник О.В.