ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТЮТЮНОПАЛІННЯМ

No_smoking_symbol.svg

Всесвітній день боротьби  з тютюнопалінням — встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, відзначається 31 травня кожного року. В цей день в Україні, як і по всьому світу проходять антитютюнові акції, громадські заходи, лекції тощо.

У Комерційному  технікумі Дніпровського державного технічного університету також було проведено низку  заходів до Дня боротьби з тютюнопалінням.

29  – 31 травня 2017 року в КТ ДДТУ відбувся тиждень боротьби з тютюнопалінням, організований за ініціативи студентського  парламенту технікуму  та кураторів студентського руху  Яльницької Г.Ю. та Пасічник О.М.

29 травня 2017 року студенти – парламентарі провели відкриту лекцію про шкоду тютюнопаління, на якій розповіли присутнім про склад цигаркового диму, про вплив паління на психічне та фізичне здоров’я людини, надали поради щодо того, як можна швидко кинути палити та очистити організм від цигаркової отрути, продемонстрували документальний фільм про виробництво цигарок.

Куратори груп ТК – 15 – 1/9 та  ВХП – 15 – 2/9  Коновалова О.Б. й Пасічник О.М. розповіли студентам про звичайних людей,  життя й здоров’я яких зруйнувала згубна звичка палити.

1

2

30 травня 2017 року в КТДДТУ  відбулось відразу два конкурси до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням – конкурс плакатів й конкурс лозунгів.

Роботи оцінювались спеціально створеним журі, до складу якого увійшли найактивніші члени студентського парламенту та куратор студентського руху  Яльницька Г.Ю. (незалежний експерт).

Переможцями конкурсу плакатів до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням стали:

  • I місце – група ВХП – 16 – 1/кр
  • II місце – група ВХП – 15 – 1/9
  • III місце – група ТК – 16 – 1/9

Переможцями конкурсу лозунгів до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням стали:

  • I місце – група ВХП – 16 – 2/9
  • II місце – група ТК – 16 – 1/9
  • III місце – група ВХП – 15 – 2/9
  • Вітаємо переможців!

Сподіваємось, що ваші роботи допоможуть молоді зробити правильний вибір – вибір на користь здорового та успішного життя без цигарок! 

3

4

31 травня  2017 року члени студентського парламенту КТ ДДТУ за сприяння Яльницької Г.Ю. організували антитютюнову акцію «Обміняй цигарку на цукерку!» 

5

6

7

Дякуємо за підтримку в організації та проведенні  заходів адміністрації технікуму!