ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ

З 14 лютого по 26 лютого 2018 року у Комерційному технікумі ДДТУ проводився тиждень циклової комісії технологічних дисциплін спеціальності «Харчові технології».

В програмі тижня різноманітні заходи:

ДЕНЬ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

Розпочався тиждень циклової комісії технологічних дисциплін спеціальності «Харчові технології». зі святкування романтичного, світлого і теплого свята «Дня Святого Валентина».

Любов є найбільшою рушійною силою у всьому світі. Це те, заради чого чоловіки готові подолати гори, а жінки слідувати за своїм коханим навіть на край світу. І саме у День закоханих усі ми один від одного очікуємо, але більш готуємо один одному, маленькі і немеленькі сюрпризи. 

У нашому технікумі, в честь цього найтеплішого та найромантичнішого свята, було організовано конкурс плакатів серед студентських груп. 

1

А також до початку концерту працювала Пошта Святого Валентина.

Всі вітальні листівки «валентинки» дійшли до своїх адресатів.

Святковий концерт до Дня усіх закоханих супроводжувався виступами наших талановитих студентів, які виконували пісні та декламували вірші присвячені коханню.

2

 

 

3

В рамках концерту відбулася конкурсна програма. Чотири студентські пари, виконуючи різноманітні завдання, позмагалися за звання Валентин і Валентина.

4

 

 

5

 

 

6

«Світ навколо нас»

15 лютого пройшов відкритий виховний захід в групах ІІ та ІІІ курсів денного відділення на тему «Світ навколо нас», на якому було розглянуто питання про різні форми життя на землі. Студентам були представлені цікаві факти про мікроорганізми  з демонстрацією препаратів культури дріжджів та патогенного стафілококу.

2

 

 

1

ОЛIМПIАДА ЗI СПЕЦДИСЦИПЛIН

А також 16 лютого в технікумі відбулася олімпіада зі спецдисциплін серед наших студентів ІІІ та ІVкурсів, з метою вдосконалення якості підготовки фахівців, підвищення інтересу студентів до обраної професії, виявлення обдарованої молоді та формування кадрового потенціалу. Переможцем олімпіади стала студентка групи ВХП-16-1/КР  Паронік Марія.

«ВЕРНІСАЖ СОЛОДОЩІВ»

В рамках програми Тижня 19 лютого викладач спецдисципліни «Технологія виробництва кондитерських виробів» Куропятник О.В. та студенти навчальної групи ВХП-17-1/КР  представили  виставку кондитерських виробів «Вернісаж солодощів».

1

«КУЛІНАРНИЙ БАТЛ»

21 лютого  продовжив тиждень циклової комісії технологічних дисциплін «Кулінарний батл», в якому взяли участь команди навчальних груп ВХП-16-1/КР та ВХП-17-1/КР. Студенти змагалися в різноманітних конкурсах, демонструючи свої вміння у фігурній нарізці овочів та фруктів, у приготуванні салатів, у визначенні на осліп продуктів за запахом і смаком.

1

 

 

2

 

 

4

 

 

3

«ЯРМАРОК УКРАЇНСЬКИХ СТРАВ»

22 лютого яскравим кулінарним святом став захід на навчальній практиці «Ярмарок українських страв».  Професійно, зі смаком колориту української кухні, були представлені кулінарні вироби,  виготовлені студентами ІІ курсу групи ВХП-16-1/9: борщ український з пампушками, вареники з картоплею, капустою та сиром, ватрушки із сиром, український коровай.

1

2

«ХТО ЗВЕРХУ?»

23 лютого проводилася інтелектуально-розважальна гра «Хто зверху. Змагалися дві команди протилежних статей – хлопців та дівчат. Команди  намагалися вирвати перемогу у конкурентів в смішних тематичних конкурсах, пов’язаних з їх майбутньою професією.

До складу кожної команди входило чотири учасники. Дуель команд дівчат і хлопців ділилася на раунди, що складалися з бліцопитувань, різних конкурсів та змагальних ігор.  Всього у грі було сім раундів:

І раунд  «Розминка»

1

ІІ раунд  «Склади слово»

2

ІІІ раунд «Портрет»

1

ІV раунд «Бліц

4

V  раунд «Глухомань»

5

VІ раунд «На осліп»

6

VІІ раунд «Фінал»

7

В запеклій боротьбі перемогу одержала команда хлопців.

«ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ ІЗ СИРУ»

26 лютого відбулося відкрите заняття майстра виробничого навчання Кравчук Ольги Миколаївни на тему: «Приготування страв із сиру». Під час заняття студенти отримали практичні навички та вміння приготування гарячих страв із сиру: сирників, запіканки, вареників та млинчиків із сиром. Усі студенти справилися із завданнями. Цьому сприяла ділова, спокійна атмосфера на занятті, вміння майстра виробничого навчання пояснити та показати прийоми приготування напівфабрикатів, теплової обробки та оформлення страв. В цілому заняття пройшло на  належному методичному рівні.

4

 

 

3

 

 

 
2

 
1