ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ В КОЛЕДЖІ

З 20 по 27 травня 2027 року у ВСП ФК ХТП ДДТУ пройшли заходи в рамках запланованого Тижня знань з основ медичних знань, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту (далі – Тиждень безпеки) відповідно до вимог законодавства та Плану основних заходів ЦЗ на 2024 рік.

Основна мета заходів Тижня безпеки – формування у здобувачів освіти свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіння основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті, при виникненні надзвичайних ситуацій в мирний час та протягом воєнного стану.

Проведені заходи включали в себе психологічні тренінги, практикуми, змагання, тестування, бесіди з практичним психологом коледжу.

 Завдяки плідній співпраці з територіальним управленням ДСНС України у місті Кам’янське в коледжі була проведені наступні заходи в рамках Тижня безпеки:

– відкрита лекція для працівників та здобувачів освіти на тему: «Правила з мінної безпеки для цивільних. Алгоритм дій при виявлення підозрілого предмету чи повідомленні про вибухівку». Проводив лекцію провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Лавриненко В.В.

– навчальна екскурсія до територіального управлення ДСНС України.  

На завершення Тижня безпеки було проведено об’єктове тренування з цивільного захисту. Метою його проведення була практична перевірка здатності учасників освітнього процесу діяти за сигналами оповіщення, користування засобами індивідуального та колективного захисту, знати алгоритм повідомлення про небезпеку (пожежу, виявлення вибухонебезпечних предметів, надання першої долікарської допомоги тощо).